joi, 8 martie 2012

NARUCA (DE POST)

INGREDIENTE

3 cani (250g) faina de grau
1 cana ulei
1 cana zahar
1 cana nuca macinata
100 g stafide
2 lingurite bicarbonat de sodiu
3 linguri gem
1 esenta rom
1 cana apa minerala


PREPARARE

Amestecam uleiul, nuca, zaharul. stafidele.gemul. esenta de rom. faina si bicarbonatul stins cu putin helas.

 La final adaugam apa minerala si amestecam incet pentru a nu se pierde bulele din apa.
Apoi pregatim tava in care vrem sa coacem prajitura, punem foaie de copt in tava si punem compozitia.

 Punem cuptorul aragazului la incalzit, iar cand acesta este fierbinte introducem tava cu prajitura, Lasam 15 minute la foc mare pentru a creste prajitura apoi putem da temperatura cuptorului mai mica si o lasam asa timp de 50 minute. 

POFTA BUNA!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu