luni, 5 martie 2012

VERGABELES

INGREDIENTE
 
400 g taitei lati
500 g branza vaci
100 ml lapte
5 linguri smantana
6 linguri zahar
2 linguri unt
200 g stafide
coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
5 oua
2 linguri zahar pudra
 
PREPARARE
Se pune intr-un castron laptele care a fost fiert si racit incat sa ramana doar caldut cu stafidele si se lasa sa se inmoaie. Se fierb taiteii in apa cu sare, se topeste untul si se amesteca cu taiteii, se lasa sa se racoreasca. Albusurile se separa de galbenusuri (aici am avut nevoie de ajutor), iar galbenusurile se amesteca cu branza, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Se adauga stafidele scurse de lapte. Albusurile se bat spuma si se pune zaharul. Se unge o forma de tort cu marginea detasabila cu putin unt. Amestecam taiteii cu pasta de branza si se pun in forma de tort. Spuma de ou se toarna peste si se niveleaza. Se baga la cuptor 20-30 minute (pana se rumeneste).
 
POFTA BUNA! 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu