INGREDIENTE
1kg branza de vaci
7 oua
420g zahar
4 pliculete zahar vanilat
4 linguri faina (rase)
un varf cutit de sare
2 linguri gris
2 linguri lapte praf (cu varf)
175g unt topit
jumatate praf de copt
100g stafide
zahar pudra pentru ornat
PREPARARE
Se mixeaza branza de vaci pana ajunge ca o pasta. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas albusurile se bat spuma. In alt vas galbenusurile se amesteca cu branza, zaharul, zaharul vanilat si untul. Apoi amestecam tot peste galbenusuri faina, praful de copt, sarea, grisul, laptele praf si stafidele. Punem peste aceasta compozitie albusurile spuma si amestecam bine.
O tava de copt (eu am folosit o tava cu pereti detasabili) de cam 26cm diametru se unge cu unt si cu gris, apooi se pune in tava compozitia.
Se coace timp de 70 minute in cuptorul preincalzit.
Dupa ce se raceste o scoatem din tava si o ornam cu zahar pudra.
Pofta buna!
Va doresc tuturor un Paste Fericit! si Hristos a inviat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu